Meest gestelde vragen

Home » Meest gestelde vragen
Meest gestelde vragen 2018-04-09T19:11:35+00:00

Meest gestelde vragen

Staat er veel stroming op de Linge?
Nee u kunt zowel stroomopwaarts als stroomafwaarts over de rivier peddelen.

Kunt u overal staan in de Linge?
Nee, aan de kant op de meeste plekken wel. Maar in het midden nergens.

Kun je omslaan met een kano?
Ja dat kan. Echter wanneer u luistert naar de instructies en geen onverwachte bewegingen maakt is de kans op omslaan zeer gering.

Mag er een hond mee in de kano?
In een Canadese Kano is dit geen probleem, hou er wel rekening mee als u kiest voor een combinatietocht dat de hond dan terug moet lopen.

Hoe snel vaart een kano?
Je kunt kanovaren vergelijken met het maken van een wandeling. De snelheid ligt ongeveer gelijk. Ook de energie die er voor nodig is om de afstand af te leggen is vergelijkbaar met een boswandeling

Is er veel scheepvaart op de Linge?
Nee, de Linge is geen doorgaande route. Bij Geldermalsen stopt het bevaarbare deel van de rivier. De pleziervaart is overwegend bestemmingsverkeer. Beroepsvaart is er bijna niet. Bovendien is er een vaarsnelheid beperking voor gemotoriseerde boten.

Kan ik bagage meenemen in de kano?
Ja dat kan. U moet zich wel realiseren dat in een Kajak de ruimte zeer beperkt is. In een Canadese kano is veel meer ruimte, maar voor beide type boten kunt u gratis gebruik maken van onze spatwaterdichte bagagetonnen voor uw meest waardevolle bezittingen zoals: mobiele telefoons, autosleutels met afstandsbediening en fototoestellen. Wij adviseren u echter om deze zaken niet mee te nemen in de Kano want het risico van omslaan is altijd aanwezig.

Wat is het verschil tussen een kajak en een Canadese kano?
Een Canadese kano is open, u zit op een bankje. In een Canadese kano kunt u meer bagage meenemen als in een Kajak. Een Canadese kano zit u altijd met meerdere personen (wij verhuren 2,3 en 4 persoons uitvoeringen) Bij een Canadese kano peddelt u met een zogenaamde steekpeddel (deze lijkt op een schep) de één peddelt links en de andere peddelt rechts. Een kajak is gesloten, u zit in de kajak op een stoeltje op de bodem. Een Kajak is voor 1 of 2 personen. In een kajak peddel je met een lange peddel aan beide zijde van de kajak. De stabiliteit van een kajak en een Canadese kano is vergelijkbaar. De gemiddelde snelheid ligt bij een kajak vaak hoger als bij een Canadese kano.