Omgeving Kano.nl

De Linge is een riviertje dat zich al slingerend een weg baant, dwars door de Betuwe (ook wel de Fruittuin van Nederland genoemd).
In vroeger jaren (enkele eeuwen geleden) was de Linge een woeste, brede rivier, die jaarlijks buiten haar oevers trad. Nu is de Linge een lieflijk en nagenoeg stilstaand water.
Slechts de vele wielen herinneren aan haar onstuimige karakter van weleer. De Linge is Nederlands langste eigen rivier (108 km) en vindt haar oorsprong vlakbij Duitsland.
U ziet er echter geen grote doorgaande schepen. Bij Tiel kruist de Linge namelijk het Amsterdam-Rijnkanaal, hetgeen een voor de doorgaande scheepvaart onneembaar obstakel is.
Wat u wél zult zien zijn schitterende boerderijen, weelderige boomgaarden, oude molens en kerkjes, schattige dorpjes en vestingstadjes met gezellige terrasjes aan het water, wuivende rietkragen, grienden, grazend vee en dieren die u in Nederland niet (meer) zou vermoeden, zoals ijsvogels, ooievaars, roerdompen, herten, reeën en zelfs schildpadden!

Om al dit moois op een speciale manier te ontdekken, zou u per fiets vanaf de kant en per kano vanaf het water hier op avontuur moeten gaan.

Maar waarom dan niet bijvoorbeeld heen per kano en terug per fiets? Bij Kano.nl (De Betuwse Stromen) is dit mogelijk! Wij verhuren namelijk niet alleen kano’s en kajaks, maar ook fietsen.
Wij beschikken over een drietal verhuurlocaties langs de Linge, op een ideale plaats en afstand van elkaar, zodat wij de mogelijkheid kunnen bieden om op 1 dag relaxed per kano heen, en per fiets terug te gaan.
Een fantastische kanotocht door afwisselende natuur en kleine dorpjes en een fietstocht terug via een gedeelte van de “Lingeroute”, een van Nederlands mooiste fietstrajecten.
Of u nu alleen komt of met uw partner of gezin, iedereen is bij ons op het juiste adres. Ook grote(re) groepen!!
Door het rustige karakter van De Linge is deze bij uitstek geschikt als kanorivier voor jong en oud en alles daar tussenin.
Zelfs een frisse duik is geen enkel probleem; zowel de temperatuur als de kwaliteit van het water in de Linge is hiervoor prima geschikt.
Wij bieden een scala van mogelijkheden voor welke groep dan ook, of het nu gaat om een verjaardagspartijtje, vrijgezellenfeest, personeelsuitje, teambuilding-dag, meeting-onderbreker, familiereünie, sportdag, of wat dan ook.
Wij zijn u graag van dienst met originele ideeën voor een compleet verzorgd uitstapje!

De Linge: kanorivier voor jong en oud en alles daar tussenin!

Geef een reactie